Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ Α1' ΕΣΚΑΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η Γ.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ


 

Η Γ.Ε.Π. Ηρακλής, το μεγαλύτερο και ιστορικότερο σωματείο καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας, με επιτυχίες και διακρίσεις σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, βρίσκεται ΞΑΝΑ στην Α1' ΕΣΚΑΗ! Ύστερα από πολλά χρόνια η πόλη του Πύργου θα εκπροσωπηθεί τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην κορυφαία κατηγορία της ΕΣΚΑΗ. Ένας κρυφός στόχος της ομάδας μας, αν και όχι αυτοσκοπός, επιτεύχθηκε! Για αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, αλλά κυρίως στους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας για την εξαιρετική παρουσία τους την περσινή σεζόν που έφεραν τον Ηρακλή στην 4η θέση της Α2' ΕΣΚΑΗ, οδηγώντας τον εντέλει στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού μπάσκετ. Παράλληλα πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους αφανείς ήρωες αυτής της πορείας του σωματείου μας, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που εμπιστεύονται και στηρίζουν σταθερά την ανιδιοτελή προσπάθεια της διοίκησης. Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο!

Πλέον ως Γ.Ε Π. Ηρακλής, πιστοί και σταθεροί στο σχεδιασμό μας και στηριζόμενοι στα δικά μας παιδιά και στο επιτυχημένο πρόγραμμα της Ακαδημίας μας, θα προσπαθήσουμε να σταθούμε ανταγωνιστικοί σε μία δύσκολη και άκρως απαιτητική κατηγορία, με κύριο στόχο να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παίζει όμορφο και ψυχαγωγικό μπάσκετ, ώστε να επιστρέψει και πάλι ο φίλαθλος κόσμος του Πύργου στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης και να στηρίξει την προσπάθεια των αθλητών μας.

Το νέο αυτό όμορφο ταξίδι ξεκινά από το σπίτι μας, καθώς στην πρεμιέρα ο Ηρακλής θα φιλοξενήσει στο Κλειστό του Πύργου την δυνατή ομάδα του Α.Ο. Δύμης, ενώ η πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση της σεζόν θα είναι απέναντι στην Α.Ε. Ροϊτίκων για τη 2η αγωνιστική.

Προπονητής της ομάδας μας συνεχίζει ο έμπειρος Τάσος Σκίπης, ενώ στο πλευρό του θα βρίσκεται και η καρδιά του Ηρακλή, ο πολύπειρος Σάκης Διαμαντόπουλος. Από πλευράς παικτών έχουν ανανεώσει και συνεχίζουν και τη φετινή χρονιά στην ομάδα οι έμπειροι Ξενοφώντας Σακελλαρίου, Χάρης Τροχανάς, Λεωνίδας Γεωργόπουλος και Γιάννης Κωσταρέλλος, ενώ παραμένουν φυσικά και οι προερχόμενοι από την Ακαδημία μας, Θοδωρής Δημόπουλος, Γιάννης Καραλής, Παναγιώτης Κουρέας και Σπύρος Κουρέας. Από κει και πέρα στο ρόστερ του Ηρακλή έχουν ενταχθεί ενόψει της νέας περιόδου ο πολύπειρος point guard Αποστόλης Ασημακόπουλος, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Πανωλενειακό όπου αγωνίστηκε την περσινή σεζόν, και ο 23χρονος guard Κωνσταντίνος Ζαγκλής που επέστρεψε στον Πύργο από τις σπουδές του και ενσωματώθηκε εκ νέου στην ομάδα. Παράλληλα στο ρόστερ του Ανδρικού τμήματος της Γ.Ε.Π. Ηρακλής προωθήθηκαν από το Εφηβικό οι Αλέξανδρος Λαϊνόπουλος, Θανάσης Βουρλούμης, Χρήστος Πετρόπουλος, Δημήτρης Κοτσιλίμπας και Αντώνης Παναγόπουλος, με την ομάδα μας να παρατάσσεται στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α1' ΕΣΚΑΗ με εννιά νεαρά παιδιά προερχόμενα από την Ακαδημία της και στόχο να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινά! Σας θέλουμε και σας περιμένουμε όλους στο Κλειστό του Πύργου, δίπλα στην ομάδα της πόλης μας!